Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων

366
Κικίλιας: Ξεκινά το πρόγραμμα πρόσβασης ασθενών με κυστική ίνωση
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό, από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τα μέτρα καραντίνας, θα αποδώσουν, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου και της οικογένειά του» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Σχολιάζοντας την ως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης – δηλαδή η νόσος επεκτείνεται, μολαταύτα αυτό γίνεται με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι «πάρα πολύ κρίσιμος» μήνας και δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, και συμπλήρωσε: «Να μην χαλαρώσει κανείς».

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως έως τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 4.200 προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία. Όσον αφορά τις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι μαζί με εκείνες του ιδιωτικού τομέα «ξεπερνούμε τις 870 και συνεχίζουμε». Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία 600 αναπνευστήρων και εξήρε το έργο γιατρών και νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «σύγχρονους ήρωες».

Όσον αφορά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε σχολιάζοντας πως η μόνη του έννοια είναι οι άνθρωποι που πρέπει να νοσηλευθούν, και πως προσυπογράφει τους ανθρώπους που στηρίζουν τη χώρα σε αυτή την συγκυρία, ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης. «Φρονώ ότι και στην αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές λογικής που αντιλαμβάνονται την εθνική προσπάθεια», είπε ο κ. Κικίλιας.