ΚΙΝΑΛ: Βίντεο ευαισθητοποίησης για τους ηλικιωμένους εν μέσω κορονοϊού

81
Βίντεο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον κορονοϊό δημοσίευσε σήμερα στα social media το ΚΙΝΑΛ, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Μας χάρισαν την δημοκρατία, μας μεγάλωσαν, μας κράτησαν όρθιους στη κρίση, μας δίδαξαν ανθρωπιά, είναι όμως και οι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό. Είναι η σειρά μας να τους ανταποδώσουμε όσα μας προσέφεραν και να τους προστατεύσουμε», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Γεννηματά: “Πάνω απ’ όλα είναι οι ανθρώπινες ζωές”

Νωρίτερα, η κα. Γεννηματά, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, επεσήμανε τα λάθη της Ευρώπης στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού, τονίζοντας πως καθυστέρησε να αντιδράσει. «Για άλλη μία φορά η Ευρώπη καθυστέρησε να πάρει αποφάσεις. Δεν επέλεξε να δώσει κατευθυντήριες γραμμές έτσι ώστε όλα τα κράτη μέλη να έχουν μία κοινή στάση. Δεν επέλεξε να δώσει μακροπρόθεσμες λύσεις στα οικονομικά προβλήματα. Πάλι καθυστερεί, πάλι η αλληλεγγύη είναι σε δεύτερη μοίρα. Θα ήθελα από τον Πρωθυπουργό να δείξει ακόμα μεγαλύτερη πυγμή να μην δέχεται απλώς τα αυτονόητα που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ευρώπη, αλλά να διεκδικήσει αυτά που πρέπει για την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ευρώπη οριστικές λύσεις και όχι να περιορίζεται να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα. Αλίμονο αν δεν είχαμε ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να συμβεί. Βλέποντας την οικονομία της Γερμανίας και της Ελλάδας είναι σαν να δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊο ένας 20χρονος, που είναι η Γερμανία και ένας 80χρονος, που είναι η Ελλάδα. Δυστυχώς η Ευρώπη είναι πίσω από τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε μάλιστα τον λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ως στήριγμα και ως άνθρωπο που εμπνέει σιγουριά σε κρίσιμες ώρες. «Ο κ. Τσιόδρας όσο μπορώ να καταλάβω από τις συζητήσεις που έχω με πολλούς ανθρώπους είναι ένα στήριγμα αυτή τη στιγμή. Εμπνέει σιγουριά. Κοντά στην επιστημονική γνώση δείχνει άνθρωπος και αυτό εγώ το υπολογίζω πολύ σοβαρά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες. Εμείς θα πιέζουμε την κυβέρνηση να υλοποιεί τις αποφάσεις του κ. Τσιόδρα και των ειδικών επιτροπών, χωρίς κενά στην εφαρμογή για να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».