Κιντ: «Η μετά κορονοϊό εποχή μπορεί να αποτελέσει μια γιορτή του Ολυμπισμού»

41
Κιντ: «Η μετά κορονοϊό εποχή μπορεί να αποτελέσει μια γιορτή του Ολυμπισμού»

Ο Καναδός Ολυμπιονίκης Μπρους Κιντ, ο οποίος είναι σήμερα καθηγητής κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που η ΔΟΕ αποφάσισε την μετάθεση για το 2001, θα επαναφέρουν τον κόσμο σε ένα αναζωογονημένο πνεύμα του Ολυμπισμού – το ιδανικό, αφού ο αθλητισμός πρέπει να διεξάγεται στην υπηρεσία της κοινωνικής ανάπτυξης του ανθρώπου, τη διεθνή κατανόηση και την ειρήνη.

«Αγωνίστηκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 στο Τόκιο», γράφει στο theconversation.com. «Οι Αγώνες διοργανώθηκαν ως το αποκορύφωμα ενός πολυετούς σχεδίου για την ανοικοδόμηση του Τόκιο και της ιαπωνικής κοινωνίας μετά την καταστροφή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο ατομικών βομβών και την επακόλουθη κατοχή της χώρας από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο παλιός δρομέας.

Και πρόσθεσε: «Οι διοργανωτές δημιούργησαν όμορφα νέα στάδια και πάρκα, άνοιξαν νέους αυτοκινητόδρομους και εισήγαγαν σπουδαίες νέες τεχνολογίες, όπως η έγχρωμη τηλεόραση και το τρένα υψηλής ταχύτητας, που αναζωογόνησαν τον αθλητισμό, τη φυσική αγωγή και τις υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα.
Είμαι βέβαιος ότι αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο προγραμματίστηκαν εκ νέου για να αποτελέσουν μια γιορτή του Ολυμπισμού, δεν θα χάσουν και τον αθλητικό τους χαρακτήρα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

©Πηγή: amna.gr