Αυτή είναι η ιστορία της Κατερίνας και της Νικολέτας, του ομόφυλου ζευγαριού στο οποίο αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ναι» στον γάμο ομοφυλοφίλων, αλλά όχι στην τεκνοθεσία λέει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα για το σχετικό νομοσχέδιο στην ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το νομοσχέδιο, το οποίο προτίθεται να φέρει προς ψήφιση, τονίζοντας ότι δεν είναι κάτι επαναστατικά διαφορετικό από αυτό το οποίο ήδη ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πως έχει νομοθετηθεί σε 20 χώρες στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι 15 είναι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

propoli

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το ζήτημα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών και τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «πέραν του δικαιώματος, οι πιο πολλοί συμπολίτες μας νομίζω ότι δεν έχουν επί της ουσίας αντίρρηση στον γάμο. Εκεί που υπάρχει πάντα μια επιφύλαξη και την ακούω με πολύ προβληματισμό, λένε: ‘τα παιδιά’, ‘τι θα γίνει με τα παιδιά’. Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και τι πρέπει να γίνει με τα παιδιά. Παιδιά υπάρχουν σήμερα. Και δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί μια πραγματικότητα: ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν θα σταματήσουν αυτά τα παιδιά να υπάρχουν, δεν θα εξαφανιστούν. Πλην όμως, τα παιδιά αυτά, ξέρετε, δεν έχουν ίσα δικαιώματα».

«Και γιατί δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Να πάρω μια ιστορία από αυτές που ακούστηκαν και στη δική σας εκπομπή. Μία μητέρα η οποία συζεί με τη σύντροφό της, έχει καρκίνο και μπορεί να πεθάνει. Εάν συμβεί αυτό, η σύντροφός της δεν έχει κανένα δικαίωμα στο παιδί. Κανένα δικαίωμα. Το παιδί αυτό θα πάει σε ίδρυμα», πρόσθεσε.


Στη συνέντευξη των δύο γυναικών, που είχε μεταδοθεί τον Ιούνιο του 2023 μέσω του ΣΚΑΪ η Κατερίνα και η Νικολέτα είχαν περιγράψει ότι αισθάνονται ανυπεράσπιστες, καθώς η κόρη τους έχει νομικά μόνο έναν γονιό.

«Έχω διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο. Σε περίπτωση που δεν πάει καλά, το παιδί, που είναι μόνο στο δικό μου όνομα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Νιώθω ότι δεν μπορώ να πεθάνω. Με το που πεθάνω, η Ιόλη εκτός από μένα χάνει και τη Νικολέτα», είπε η Κατερίνα.

«Δεν γίνεται να εύχεσαι, αν είναι να πεθάνει ένας γονιός να είναι αυτός που δεν έχει τη νομική υπόσταση επάνω στο παιδί», πρόσθεσε η Νικολέτα.

Τότε, η Κατερίνα είχε εκφράσει την ελπίδα «να φτιάξουν νομικά τα πράγματα. Να μπορώ να πεθάνω με την ησυχία μου».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ναι στον πολιτικό γάμο, αλλά δε θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα

Loading