Αναγκαία η συνεργασία τεχνητής νοημοσύνης και εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Πιερρακάκη

Αναγκαία η συνεργασία τεχνητής νοημοσύνης και εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Πιερρακάκη

Η συνύπαρξη της τεχνητής νοημοσύνης με την εκπαίδευση είναι κρίσιμη για το μέλλον μας. Ανάρτηση έκανε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή την παρουσία του στο Παρίσι για τη σύνοδο του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, αναφερόμενος στη σημασία ένταξης της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Για την κατανόηση αυτής της νέας πραγματικότητας απαιτείται διεπιστημονικότητα. Ο υπουργός τόνισε ότι με εκπροσώπους από 50 κράτη συζητήσαμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο κατώφλι μιας εποχής που δεν καθορίζεται τόσο από τους περιορισμούς του παρελθόντος όσο από τις δυνατότητες του μέλλοντος.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια τεράστια ευκαιρία την οποία οφείλουμε να προσεγγίσουμε τόσο με φιλοδοξία όσο και με προσοχή. Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της για το καλό της κοινωνίας, παραμένοντας σε εγρήγορση απέναντι στους κινδύνους της. Η επίδραση ειδικά στον χώρο της παιδείας είναι ήδη καταλυτική, με εργαλεία προσωποποιημένης μάθησης να έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσονται και να χρησιμοποιούνται διεθνώς.

Η έμφαση που πρέπει να δοθεί στην έρευνα και την καινοτομία για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι αυτονόητη. Εξίσου όμως απαραίτητη είναι και η συνεργασία κρατών και κυβερνήσεων για τη διαμόρφωση κοινών κανόνων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Ο ρόλος οργανισμών όπως ο Ο.Ο.Σ.Α είναι καταλυτικός.

Loading