Ανάγκη για ενίσχυση από την κυβέρνηση: Γκρίνιες στους γαλάζιους βουλευτές για την ακρίβεια

Ανάγκη για ενίσχυση από την κυβέρνηση: Γκρίνιες στους γαλάζιους βουλευτές για την ακρίβεια

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά τα παράπονα των βουλευτών της ΝΔ για την ακρίβεια και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το μασάζ στους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έχουν εντατικοποιήσει τις κοινοβουλευτικές τους παρεμβάσεις, συνεχίζεται από την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη από τους Νίκη Κεραμέως και Άδωνη Γεωργιάδη, πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στην αίθουσα της Γερουσίας ενημερώνει τους βουλευτές για θέματα αρμοδιότητάς του. Το κλίμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι το καλύτερο δυνατό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την εξέλιξη της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια.

Ο Γιώργος Βλάχος κάλεσε τον υπουργό να τολμήσει και να λάβει μέτρα ανακούφισης των κόκκινων δανειοληπτών από τις αθέμιτες πρακτικές των servicers. Ο κ. Θεοδωρικάκος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, τόνισε πως επιθυμεί να συμβουλευτεί τους βουλευτές πριν παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η προσπάθεια για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος είναι προτεραιότητα για όλη τη κυβέρνηση, όχι μόνο το υπουργείο Ανάπτυξης, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δηλώσεις έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος χαρακτήρισε γόνιμες τις συζητήσεις με τους υπουργούς, ειδικά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η ακρίβεια. Αρκετά παράπονα για τη λειτουργία της αγοράς και την αλματώδη αύξηση των τιμών έτυχαν μεγαλύτερης προσοχής από τον Τάκη Θεοδωρικάκο στη κλειστή ενημέρωση που παρείχε σε βουλευτές της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, γκρίνιες ακούστηκαν από τους Γιώργο Βλάχο, Γιάννη Παππά, Θανάση Καββαδά και Βασίλη Υψηλάντη. Ο κ. Βλάχος, που το απόγευμα της Δευτέρας ξεσπάθωσε κατά του Κωστή Χατζηδάκη, μίλησε για πλαφόν κέρδους συνοδευτικά με σαρωτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της αγοράς. Προειδοποίησε μάλιστα πως αν δεν γίνει αυτό, η κάθε προσπάθεια θα μοιάζει με τρύπα στο νερό. Ο κ. Θεοδωρικάκος φέρεται να ζήτησε από τον βουλευτή να οργανώσουν συνάντηση στο υπουργείο για ανταλλαγή προτάσεων. Τα έχω πει στον πρωθυπουργό. Εμείς θα τα πούμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, του απάντησε με νόημα ο βουλευτής.

Loading