Αναγνωρίστε τα σημάδια εθισμού στο σεξ και αναζητήστε βοήθεια

Αναγνωρίστε τα σημάδια εθισμού στο σεξ και αναζητήστε βοήθεια

Ο εθισμός στο σεξ είναι ιδιαίτερα στιγματισμένος, γεγονός που συγκρατεί τους ανθρώπους στο να αναζητούν βοήθεια. Αν παρατηρήσετε εσείς αυτά τα τρία σημάδια στον εαυτό σας ή σε κάποιον άλλον, ίσως πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια. Όταν πρόκειται για τον εθισμό στο σεξ, συχνά τίθεται το ερώτημα αν η ενασχόληση με υπερβολικές σεξουαλικές πρακτικές είναι στην πραγματικότητα σημάδι εθισμού ή όχι. Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να επισημάνετε ως σημάδια εξάρτησης και δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα για να θεωρηθείτε εθισμένοι.

Εξήγησε ότι ο εθισμός θα λειτουργήσει σαν καταναγκασμός, όπου οι παρορμήσεις είναι δύσκολα διαχειρίσιμες και δύσκολα ελέγξιμες. Έτσι, το να σκέφτεσαι απλώς να κάνεις κάτι σεξουαλικό δεν συνιστά εθισμό, αλλά αν διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να σταματήσεις τον εαυτό σου από το να ενεργήσει σύμφωνα με αυτό, ή αν δυσκολεύεσαι να σταματήσεις γενικά τον εαυτό σου, εκεί είναι που βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση.

Το πρώτο σημάδι του εθισμού στο σεξ είναι το να δυσκολεύεσαι να περιορίσεις τις σεξουαλικές σου συμπεριφορές, ειδικά όταν γνωρίζεις ότι οι σεξουαλικές σου συμπεριφορές αποτελούν πρόβλημα. Για παράδειγμα, το να μην μπορείς να περάσεις μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα χωρίς να εκτελέσεις συγκεκριμένες σεξουαλικές πρακτικές μπορεί να σηματοδοτεί την παρουσία εθισμού.

Επιπλέον, το δεύτερο σημάδι του σεξουαλικού εθισμού είναι όταν προτεραιότητα δίνεται στη σεξουαλική ικανοποίηση σε βάρος άλλων τομέων της ζωής σου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραινέσεις που αφορούν την εργασία ή την προσωπική ζωή.

Τέλος, το τρίτο σημάδι του εθισμού στο σεξ είναι η εκτέλεση επικίνδυνων και ακατάλληλων συμπεριφορών προκειμένου να ικανοποιηθεί η ανάγκη για διέγερση. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το άγγιγμα του εαυτού σας σε δημόσιους χώρους ή την ανάρμοστη συμπεριφορά με άλλους που δεν ενδιαφέρονται.

Loading