Ανησυχία για την νέα τάση των γατών Bully – Η εκτροφή επικίνδυνων γατών μετά την απαγόρευση των XL Bullies

Ανησυχία για την νέα τάση των γατών Bully – Η εκτροφή επικίνδυνων γατών μετά την απαγόρευση των XL Bullies

Οι γάτες XL Bullies αποτελούν ένα νέο είδος ράτσας που έχει εμφανιστεί προς αντικατάσταση των σκύλων XL Bullies, οι οποίοι απαγορεύτηκαν νωρίτερα φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η νέα μόδα, σε συνδυασμό με την απαγόρευση του αντίστοιχου είδους σκύλου στη χώρα, εγείρει σοβαρές ανησυχίες στις φιλανθρωπικές οργανώσεις για την εξέλιξη του είδους.

Οι γάτες αυτές είναι εντελώς διαφορετικές από τις γνωστές ράτσες. Πρόκειται για μία τρομακτική φυλή που διαρκώς κερδίζει δημοτικότητα ως κατοικίδιο, ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν από την εκτροφή τους. Όπως και το XL Bully, οι γάτες αυτές εκτρέφονται για να έχουν υπερβολικά χαρακτηριστικά, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευημερία τους.

Η άνοδος της γάτας XL Bully έχει προκαλέσει ανησυχία στους φιλόζωους για τους τρόπους εκτροφής τους. Οι γάτες αυτές έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να φαίνονται τρομακτικές, με κοντό και γεροδεμένο σώμα, χωρίς γούνα, και μεγάλα μυτερά αυτιά. Όπως και οι σκύλοι τους, πιστεύεται ότι έχουν προέλθει από τις ΗΠΑ και πλέον έχουν φτάσει και στην Ευρώπη.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των γατών διαφημίζουν τη νέα φυλή μέσω κοινωνικών δικτύων, γεγονός που εντείνει τη ζήτησή τους. Οι ακτιβιστές για την προστασία των ζώων εκφράζουν ανησυχίες ότι οι γάτες Bully ενδέχεται να γίνουν η νέα μόδα των «σχεδιαστών», κάτι που ίσως έχει σοβαρές συνέπειες για την ευημερία τους.

Η Cats Protection τονίζει την ανάγκη για κανονισμούς αναπαραγωγής των γατών με ακραία χαρακτηριστικά και καλεί την κυβέρνηση να θεσπίσει κανονισμούς που να απαγορεύουν την εκτροφή τους. «Η εκτροφή λόγω παραμόρφωσης οδηγεί σε απαράδεκτη ταλαιπωρία και εμποδίζει την έκφραση φυσιολογικών συμπεριφορών», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης.

Loading