Ανησυχία στη Μύκονο για τη δράση της μαφίας και τις απειλές κατά τοπογράφων

Ανησυχία για τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα στη Μύκονο, καθώς απειλές και βία αυξάνονται στο νησί. Η ευρεία παρουσία της μαφίας στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου σχολιάζεται από τη Bild, που τονίζει ότι ο φόβος εξαπλώνεται στο ελληνικό νησί της Μυκόνου. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η μαφία έχει ανακαλύψει ότι αυτό το παραδεισένιο μέρος για διακοπές είναι χρυσωρυχείο και επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το νησί, ακόμα και μέσω βίας. Σημαντική αναφορά γίνεται στη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στις αρχές Ιουλίου έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαλάνδρι, υπογραμμίζοντας πως το θύμα κατείχε μεγάλη έκταση γης στη Μύκονο κοντά σε ξενοδοχείο υπό κατασκευή.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ελληνική μαφία ήθελε να αποκομίσει κέρδη από το οικόπεδο, με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας να καταδεικνύουν ότι δινόταν αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ για το κεφάλι του τοπογράφου, ο οποίος θεωρούνταν εξειδικευμένος στη διαχείριση ακινήτων του νησιού. Η Bild παρέχει λεπτομέρειες για την εκτέλεση, όπου ο δολοφόνος πυροβόλησε 15 φορές με δύο όπλα, ενώ πριν από τη δολοφονία είχε πραγματοποιήσει δοκιμαστική διαδρομή.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο συλληφθείς φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με την ελληνική μαφία και είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009. Η Bild αναφέρεται επίσης στην προτίμηση των μεγάλων κεφαλιών της μαφίας να επενδύουν στον τουρισμό του νησιού προκειμένου να επεκτείνουν τις περιουσίες τους.

Αντίστοιχα, τονίζεται ότι το οργανωμένο έγκλημα επιδιώκει να ελέγξει τις τοπικές αρχές, τους τοπογράφους και τους μεσίτες. Τέλος, σχολιάζεται η βία που δέχτηκε ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός, η οποία σχετιζόταν με υποθέσεις έκδοσης αδειών κατασκευών ακινήτων. Προβλήματα που είναι ενδεικτικά της υπό εξέλιξη κατάστασης με την αναγκαιότητα ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων και των προσπαθειών της πολιτείας για τη βελτίωση των συνθηκών στη Μύκονο.

Loading