Αττική: Τα ρέματα γεμάτα σκουπίδια – Οι κάτοικοι ανησυχούν για καταστροφικές πλημμύρες

Αττική: Τα ρέματα γεμάτα σκουπίδια – Οι κάτοικοι ανησυχούν για καταστροφικές πλημμύρες

Πεταμένες καρέκλες, σπασμένα καδρόνια, σκουπίδια και μπάζα. Αυτές τις εικόνες κατέγραψε η κάμερα του MEGA στη μεγάλη αυτοψία στα ρέματα της Αττικής, καθώς το φθινόπωρο και οι κακοκαιρίες πλησιάζουν.

Το ρέμα της Εσχατιάς στις Αχαρνές έχει μετατραπεί σε μία απέραντη χωματερή. Τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν σταματήσει, με τους κατοίκους να ζουν συνεχώς υπό το φόβο μιας καταστροφικής πλημμύρας. «Και από τις δύο πλευρές είναι πεταμένα, καναπέδες, φερτά υλικά, και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική, αφού η κάμερα του MEGA κατέγραψε το αδιέξοδο της περιοχής. «Το όλο μέρος έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο», όπως ανέφεραν οι κάτοικοι σε αναφορά της κατάστασης του ρέματος. «Έτσι όπως είναι κλεισμένος ο περισσότερος χώρος τα νερά πού θα πάνε; Θα βγούνε έξω, ήδη είχαν πλημμυρίσει όλα τα σπίτια που είναι στην κάθοδο του δρόμου», πρόσθεσε άλλος κάτοικος.

Στο ρέμα της Χελιδονούς τα σκουπίδια κυριαρχούν, με χαρτόκουτα, διαλυμένα έπιπλα, και οικοδομικά υλικά να θυμίζουν σκουπιδότοπο. Η ανησυχία των κατοίκων είναι εμφανής, καθώς προειδοποιούν ότι «Όταν θα γίνει η πλημμύρα τότε θα δείξει».

Επιπλέον, στο ρέμα του Μαραθώνα, παρόλο που πρόσφατα επιχείρησαν καθαρισμούς, σημεία παραμένουν ακαθάριστα. Όπως σημείωσε ο Ευάγγελος Σωτηρίου, αντιδήμαρχος Μαραθώνα και υπεύθυνος ρεμάτων, «Κίνδυνο έχουμε όσον αφορά όλες τις εκβολές των ρεμάτων. Τα ρέματα καθαρίζονται στον Δήμο Μαραθώνα, αλλά οι διευθετήσεις δεν πραγματοποιούνται». Κουβάδες και καρέκλες επιπλέουν στα στάσιμα νερά, ενώ οι κάτοικοι ανησυχούν για το πώς η πρώτη βροχή θα φέρει νέα προβλήματα.

Την ώρα που οι κάτοικοι ανησυχούν για το πού θα καταλήξουν τα νερά, η Περιφέρεια, το υπουργείο Υποδομών και οι Δήμοι ανταγωνίζονται για τις ευθύνες του καθαρισμού τους.

Loading