Χανιά: Απεργία πείνας από Τούρκο δημοσιογράφο – Αίτημα για πολιτικό άσυλο

Χανιά: Απεργία πείνας από Τούρκο δημοσιογράφο – Αίτημα για πολιτικό άσυλο

Απεργία πείνας Τούρκου δημοσιογράφου στα Χανιά για πολιτικό άσυλο. Αναγκαία η αποφυγή απέλασης. Να αρθεί η διαταγή απέλασης που εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση στα Χανιά εναντίον του και να γίνει δεκτό το αίτημα του για χορήγηση πολιτικού ασύλου, ζητάει ο τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Ali Ergan Gokoglu, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας επ’ αόριστον από τις 5 Οκτωβρίου 2024, μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε επιστολή του, είμαι δημοσιογράφος και συγγραφέας, αρχισυντάκτης ενός εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού που ονομάζεται Ψωμί και Δικαιοσύνη στην Τουρκία. Γνωστοποίησε τις αγωνίες του για την έκβαση της υπόθεσής του, τονίζοντας ότι στην Τουρκία έχει συλληφθεί, βασανιστεί και φυλακιστεί για πέντε χρόνια σε διάφορες περιόδους εξαιτίας της πολιτικής του αρθρογραφίας, η οποία είναι κριτική προς το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας και τον κυβερνώντα κόμμα ΑΚΡ.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή του στην Τουρκία, καθώς υπάρχει αρνητική διάθεση προς το πρόσωπό του λόγω των ποινών φυλάκισης και της πολιτικής του ταυτότητας. Μετά από μία περιπετειώδη και με φυλακίσεις περίοδο τριών χρόνων στην Ελλάδα, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στα Χανιά, το οποίο εξέδωσε απόφαση απέλασης εναντίον του.

Δίπλα στον Τούρκο δημοσιογράφο βρίσκονται οι άνθρωποι από το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, καθώς και πολίτες που τον υποστηρίζουν.

Loading