Χάος και φόβος στον Λίβανο: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγράφουν δραματικές καταστάσεις

Χάος και φόβος στον Λίβανο: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγράφουν δραματικές καταστάσεις

Η κατάσταση στον Λίβανο συνεχίζει να είναι τεταμένη, με το Ισραήλ να σφυροκοπά ανελέητα τη χώρα.

Η Maryam, υπεύθυνη επικοινωνίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Βηρυτό, περιγράφει τις σκηνές χάους που βίωσε κατά τη διάρκεια της διαφυγής της με το αυτοκίνητο, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Από όλες τις κατευθύνσεις ακούγονταν εκρήξεις, καθώς προσπαθούσε μαζί με τους συγγενείς της να μεταφερθούν σε ασφαλέστερο μέρος. «Την Παρασκευή ακούσαμε και αισθανθήκαμε μια τεράστια σειρά από εκρήξεις», αναφέρει η Maryam, υπογραμμίζοντας τον τρόμο που ένιωθαν οι κάτοικοι.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είχαν δώσει εντολές εκκένωσης στις περιοχές και οι άνθρωποι έφευγαν πανικόβλητοι. Η Maryam είδε ανθρώπους να φεύγουν με τα πόδια και άλλους που προσπαθούσαν να διαφύγουν με τα αυτοκίνητά τους, ενώ ο βομβαρδισμός συνεχιζόταν. «Ακούγαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροπλάνα, και τα νιώθαμε κοντά μας. Ξαφνικά, επικράτησε σκοτάδι και οι βομβαρδισμοί άρχισαν παντού» δηλώνει.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προχώρησαν στη διανομή 86.000 λίτρων νερού σε δωμάτια συλλογικής άμυνας και καταφύγια, προσπαθώντας να ανακουφίσουν τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους. «Σήμερα οι συνάδελφοί μου είναι στο πεδίο, παρέχοντας βασική βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί βίαια από τις αεροπορικές επιδρομές» καταλήγει η Maryam.

Loading