Χρήστος Γείτονας: Από την επιθυμία να γίνει γιατρός στο χτίσιμο του μεγαλύτερου ιδιωτικού σχολείου

Χρήστος Γείτονας: Από την επιθυμία να γίνει γιατρός στο χτίσιμο του μεγαλύτερου ιδιωτικού σχολείου

Δείτε πώς ο Χρήστος Γείτονας, ιδρυτής του CGS, δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Χρήστου Γείτονα, ιδρυτή των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων. Υπήρξε οραματιστής της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που καθοδήγησε το CGS για πέντε δεκαετίες, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εκπαιδευτήρια.

Ήθελε να γίνει γιατρός, αλλά τελικά έγινε δάσκαλος. Πρώτη φορά διορίστηκε δάσκαλος στη Άγραφα. Οι συνθήκες το 1964 ήταν αντίξοες, η μετακίνηση δύσκολη, σκεφτόταν να γυρίσει πίσω γιατί δεν είχε τρόπο να φτάσει. Όμως με τη βοήθεια ενός σταθμάρχη, που τον παρακάλεσε να μην τα παρατήσει, το σχολείο με τα 19 παιδιά τον χρειάζονταν. Ταξίδεψε και έφτασε.

Δυστυχώς, δεν μπορούσε να ακολουθήσει την ιατρική λόγω οικονομικών περιορισμών, και έτσι αφιερώθηκε στη διδασκαλία. Σε αντίθεση με άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία ήρθαν σε κρίση, η οικονομική ευρωστία των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα παραμένει σταθερή, με σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών τα τελευταία χρόνια.

Η ιστορία του CGS ξεκινά το 1973 στο Μαρούσι με 330 μαθητές. Τα αδέλφια Χρήστος και Λευτέρης Γείτονας εγκαινίασαν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανέβασαν την ποιότητα της εκπαίδευσης σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι εγκαταστάσεις στην Παλλήνη, που εγκαινιάστηκαν το 1981, ήταν οι πιο σύγχρονες για την εποχή, διευρύνοντας τη μαθητική κοινότητα σε 2100 μαθητές το 1992.

Η επιτυχία των εκπαιδευτηρίων αποτυπώνεται και στη νέα εποχή τους, με την επωνυμία CGS. Η συνεργασία με την Lamda Development για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο Ελληνικό αναμένεται να προσφέρει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανοδική είναι η πορεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα με αυξανόμενο ενδιαφέρον από τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για εκπαίδευση αυξήθηκε, ενισχύοντας την τάση των ιδιωτικών σχολείων.

Loading