Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη: Ένας χρόνος γενοκτονίας – Χρειάζεται άμεση δράση

Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη: Ένας χρόνος γενοκτονίας – Χρειάζεται άμεση δράση

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας σε συνεργασία με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και περισσότερα συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους καθώς και μαζικούς φορείς καλούν σε μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στις 2 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας. Ενώνουμε τη φωνή μας για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» με τα εκατομμύρια των διαδηλωτών που θα βγουν εκείνη την ημέρα στους δρόμους στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως.

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Γιάννενα, Βόλο, Ξάνθη και σε άλλες πόλεις. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του γενοκτονικού πολέμου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 41.000 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ επεκτείνει τη φρίκη του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, όπως αποδεικνύουν οι μαζικοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο και η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Η ανακοίνωση της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο αναφέρει ότι πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου να ξεφύγει από το στρατηγικό αδιέξοδο στη Γάζα, προκειμένου να αυξήσει την υποστήριξη από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Η ανακοίνωση διατυπώνει επίσης κατηγορίες κατά της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέροντας ότι είναι «συνένοχη στα εγκλήματα, στηρίζοντας στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά το σιωνιστικό απαρτχάιντ». Ο ρόλος της βάσης της Σούδας ως ορμητήριο για τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και η συμμετοχή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα στους βομβαρδισμούς στην Υεμένη ενισχύει αυτή την κατηγορία.

Η Ελλάδα, ως μη μόνιμο μέλος στον ΟΗΕ, στέκεται στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που απαιτεί τον τερματισμό του πολέμου και της ισραηλινής κατοχής.

Loading