Διασφάλιση πόρων για ενισχύσεις: Τσιάρας στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής

Διασφάλιση πόρων για ενισχύσεις: Τσιάρας στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, εξασφαλίζει τους πόρους για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και διαβεβαιώνει για τη διαφάνεια στη διαχείριση τους. Την ανάγκη αναδιοργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, στη κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ξεκαθαρίζοντας πως έχει διασφαλιστεί η συνέχεια της διαδικασίας για την κατανομή των πόρων και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τους Έλληνες αγρότες.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος οργανισμός από την ΕΕ για την καταβολή των κοινοτικών πόρων. Αυτό μας επιβάλλει να διασφαλίσουμε ότι η διαχείριση αυτών των πόρων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, τόνισε ο κ. Τσιάρας και αναφέρθηκε εκτενώς στις μεταρρυθμίσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Οργανισμού, την ενίσχυση της διαφάνειας και των ελέγχων για την αποτροπή αθέμιτων πρακτικών.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν δοθεί στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις για την πανώλη αιγοπροβάτων. Ειδικότερα, αναφερόμενος στον ΕΛΓΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός έπαιξε και θα συνεχίζει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κακοκαιρία Daniel έθεσε τον ΕΛΓΑ μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι μέσα από μία πραγματικά τεράστια προσπάθεια που έγινε με την Τράπεζα της Ελλάδος, καταφέρνουμε να βρούμε ένα μοντέλο, προκειμένου να ελαφρύνουμε και να απαλλάξουμε τον αγροτικό κόσμο από ένα βάρος που κουβαλάει εδώ και χρόνια.

Κλείνοντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε: Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να δημιουργεί προοπτική στον πρωτογενή τομέα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Loading