«Διαβάστε με προσοχή τους γύρω σας – Είναι διπρόσωποι;»

«Διαβάστε με προσοχή τους γύρω σας – Είναι διπρόσωποι;»

Όλοι λίγο πολύ έχουν συναντήσει ανθρώπους που άλλες λένε και άλλες πράττουν. Πολλοί κάνουν παρέα με ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν συμπαθούν και πράττουν πράγματα που δεν επιθυμούν πραγματικά να κάνουν. Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται διπροσωπία και υπάρχει στην καθημερινότητά μας, καθώς αρκετοί γύρω μας λένε κάτι ενώ οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο.

Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε αν κάποιος είναι αληθινός ή διπρόσωπος. Και για να είστε ένα βήμα πιο μπροστά από τους διπρόσωπους ανθρώπους, παρακάτω παρατίθενται έξι σημάδια για να κατανοήσετε από την πρώτη στιγμή με ποιον έχετε να κάνετε.

### Τα 6 σημάδια για να «ανιχνεύσετε» την διπροσωπία

Ένα σίγουρο σημάδι ενός διπρόσωπου ανθρώπου είναι το κουτσομπολιό. Μιλούν αρνητικά για τους άλλους και επιδιώκουν να μάθουν πληροφορίες όταν οι εμπλεκόμενοι δεν είναι κοντά. Ωστόσο, όταν βρίσκονται με αυτούς τους ανθρώπους, χαμογελούν και συμπεριφέρονται φιλικά.

#2 Συμπεριφορά χαμαιλέοντα

Ένα άτομο που είναι αληθινό και ειλικρινές διατηρεί συνήθως τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς, ανεξάρτητα από την παρέα. Αντίθετα, όσοι είναι διπρόσωποι αλλάζουν γνώμες ή συμπεριφορές για να προσαρμοστούν σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

#3 Υπερβολικά φιλικοί… στην αρχή

Μερικά άτομα που φαίνονται πολύ φιλικά μπορεί να επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας γρήγορα για να την εκμεταλλευτούν αργότερα. Οι γνήσιες σχέσεις συνήθως αναπτύσσονται σταδιακά.

#4 Μόνο υποσχέσεις, χωρίς πράξεις

Αυτά τα άτομα συχνά παραβιάζουν τον λόγο τους ή αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν τις υποσχέσεις τους. Θέλουν να φαίνονται χρήσιμοι αλλά δεν είναι πραγματικά δεσμευμένοι.

#5 Πρώτα το συμφέρον τους

Οι διπρόσωποι άνθρωποι συνήθως χτίζουν σχέσεις αποκλειστικά για προσωπικό όφελος. Όταν τους χρειάζεστε, όμως, δεν είναι διαθέσιμοι.

#6 Αλλάζουν απόψεις… σαν τα πουκάμισα

Είναι δύσκολο να κατανοήσετε τέτοιους ανθρώπους καθώς δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένες απόψεις. Αυτό τους καθιστά αναξιόπιστους.

Loading