Δίκη Φαίης Μπακογιώργου: Οι κατηγορούμενες δεν είναι οι μόνες που πρέπει να λογοδοτήσουν

Δίκη Φαίης Μπακογιώργου: Οι κατηγορούμενες δεν είναι οι μόνες που πρέπει να λογοδοτήσουν

Η δίκη της Φαίης Μπακογιώργου αποκαλύπτει φρικτές λεπτομέρειες πίσω από το θάνατό της και τονίζει την ανάγκη για δικαίωση. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή τους, οι τρεις γυναίκες που φέρονται να ευθύνονται για τον άγριο βασανισμό και τελικά τον θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η δίκη της αδικοχαμένης Φαίης ξεκίνησε χθες (Τρίτη 2/10/24) ενώπιον του Β΄ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, καθώς μόνον οι μάρτυρες της υπόθεσης ξεπερνούν τους 30.

Στο εδώλιο θα βρεθούν οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν συστηματικά την Φαίη Μπακογιώργου, την εξέδιδαν και τελικά αφαίρεσαν τη ζωή της. Πρόκειται για την ίδια της τη μητέρα, 64 ετών, την 23χρονη σήμερα αδερφή της, αλλά και την ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου διέμεναν στην Κυψέλη . Οι τρεις τους είχαν απολογηθεί τον Νοέμβριο του 2023, ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας. Κατά τις απολογίες τους, η 64χρονη μητέρα της Φαίης και η 66χρονη σπιτονοικοκυρά αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η αδερφή της ομολόγησε ότι την βασάνισε μέχρι θανάτου.

Οι ισχυρισμοί των τριών γυναικών ωστόσο δεν πείθουν τους δικαστικούς λειτουργούς και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κατέληξαν στη φυλακή όπου βρίσκονται προφυλακισμένες μέχρι σήμερα.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι εξαιρετικά βαριές, κακουργηματικές, περιλαμβάνοντας ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή και συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων .

Το χρονικό της φρίκης αρχίζει το πρωί της 21ης Οκτωβρίου 2021 όταν κάτοικοι της Κυψέλης εντοπίζουν τη σορό μιας νεαρής γυναίκας τυλιγμένη σε κουβέρτα. Το επόμενο πρωί, η μητέρα της Φαίης δηλώνει την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί συνδέουν αμέσως τις δύο υποθέσεις.

Από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει ότι η νεαρή κοπέλα πέθανε από πνευμονικό οίδημα και ότι βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ξεκινούν έρευνες που διαρκούν δύο ολόκληρα χρόνια. Από τις μαρτυρικές καταθέσεις από το περιβάλλον της Φαίης, αποκαλύπτεται ότι η κοπέλα βίωνε κακοποιητική συμπεριφορά μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, υποχρεωνόταν να επαιτεί και να συνευρίσκεται με άνδρες επ’ αμοιβή, με τις κατηγορούμενες να καρπώνονται τα χρήματα.

Τα αδιάσειστα στοιχεία που συνέλεξε η Ελληνική Αστυνομία οδήγησαν στην άμεση σύλληψη των τριών γυναικών.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν, ο οποίος είναι και βασικός μάρτυρας στο δικαστήριο, πραγματοποίησε παράλληλη έρευνα και τα στοιχεία που συνέλεξε αποδείχθηκαν κομβικά για την εξέλιξη της διαδικασίας. Μιλώντας στο in για τη δίκη που ξεκινάει, αναφέρει χαρακτηριστικά: Πλησιάζουμε σε μία κομβική χρονική στιγμή όπου η αλήθεια θα λάμψει. Η Φαίη βασανίστηκε, υπέφερε και έχουμε ηθική υποχρέωση να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν στο έγκλημα και την αλήθεια. Και θέλω να τονίσω πως η Φαίη, δεν ήταν το μοναδικό θύμα! Ζητάμε δικαίωση για την Φαίη και αυτή θα επέλθει.

Η δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας, Βούλα Δημητριάδου, δηλώνει ότι η αλήθεια θα λάμψει στο ακροατήριο και τονίζει πως η δίκη είναι πλήρως τεκμηριωμένη. Γιατί η Φαίη πέθαινε κάθε μέρα!

Loading