Δίκη στον δεύτερο βαθμό για τη γυναικοκτονία της Σούζαν Ίτον στα Χανιά

Δίκη στον δεύτερο βαθμό για τη γυναικοκτονία της Σούζαν Ίτον στα Χανιά

Δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη γυναικοκτονία της Σούζαν Ίτον, με τη οικογένειά της να παρακολουθεί. Αρχίζει σήμερα η δίκη – σε δεύτερο βαθμό – για τη γυναικοκτονία της αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον στα Χανιά πριν από πέντε χρόνια, μια δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την αγριότητά της. Ο 32χρονος δράστης οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και για τον βιασμό σε 13 χρόνια φυλάκιση.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, οι δυο γιοι της Σούζαν Ίτον και η αδελφή της βρίσκονται από χθες στα Χανιά, για να παρακολουθήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης. Ο σύζυγος της Σούζαν Ίτον βρίσκεται επίσης στα Χανιά με τα άλλα μέλη της οικογένειας αλλά αδυνατεί να παραστεί στη δίκη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Σούζαν Ίτον υπέφερε στα χέρια του βιαστή και δολοφόνου της προτού αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Βάσω Πανταζή, ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν αναλυτικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Τα δύο μικρά τότε αγόρια δεν γνώριζαν τις συνθήκες θανάτου της μητέρας τους. Πλέον ο μεγαλύτερος γιος γνωρίζει, με μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, είπε. Ανέφερε επίσης ότι η οικογένεια ανυπομονούσε για αυτή τη μέρα.

Ως προς την έκβαση της υπόθεσης στο Εφετείο, η συνήγορος της οικογένειας ανέφερε ότι το ζήτημα είναι να εξασφαλιστεί στο κοινωνικό σύνολο ότι αυτός ο άνθρωπος θα παραμείνει σε καθεστώς κράτησης, καθώς είναι μία πολύ ακραία και αντικοινωνική προσωπικότητα. Σημείωσε την ευγνωμοσύνη της οικογένειας προς την κοινωνία των Χανίων για τη βοήθειά τους στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σαν να μην έφτανε το ασύλληπτο έγκλημά του, ο δράστης μέσα από τις φυλακές τους έγραψε ένα γράμμα που προκάλεσε σοκ. Ο 28χρονος τότε Κρητικός στο γράμμα του ζητούσε συγγνώμη και ισχυριζόταν πως η πράξη του ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του. Το γράμμα εστάλη με άλλα γράμματα προς την οικογένειά του, αλλά οι γονείς του αποφάσισαν να μην το στείλουν στην τραγική οικογένεια.

Η μητέρα του δράστη είχε δηλώσει σε γερμανική εφημερίδα για το βάρος που η οικογένειά της σηκώνει, εκφράζοντας τη λύπη της για το θάνατο της Σούζαν Ίτον.

Loading