Δολοφονία στην Κέρκυρα: Ενημερώσεις για ενδοοικογενειακή βία από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ από το 2021

Δολοφονία στην Κέρκυρα: Ενημερώσεις για ενδοοικογενειακή βία από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ από το 2021

Από το 2021 οι αρχές στην Κέρκυρα γνώριζαν για τις νοσηρές συνθήκες που επικρατούσαν στο οικογενειακό περιβάλλον της 49χρονης, η οποία ομολόγησε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 69άχρονο σύζυγό της. Η Εισαγγελία είχε ενημερωθεί δύο φορές, με ισάριθμες αναφορές από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, για περιστατικά παραμέλησης και ψυχολογικής κακοποίησης της 11χρονης κόρης του ζευγαριού. Με αφορμή τη δολοφονία, το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ αναφέρει ότι αυτή η οικογένεια είχε απασχολήσει ξανά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης ανηλίκου.

Το Χαμόγελο είχε λάβει αναφορά στις 19/07/2021 που στάλθηκε στην Εισαγγελία σχετικά με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, καθώς και για παραμέληση και ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης. Στις 11/05/2022, απέστειλε «κατεπείγουσα» αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022, όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

Για ακόμη μία φορά, το ‘Χαμόγελο του Παιδιού‘ τονίζει ότι οι αρμόδιες αρχές είναι υπεύθυνες για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης. Κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας απαιτεί άμεσες ενέργειες και αξιολόγηση από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός μόνο. Η ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης έρχεται στο φως μιας τραγικής δολοφονίας στην Κέρκυρα.

Loading