Δύο 12χρονοι φυλακίστηκαν ισόβια για τη δολοφονία 19χρονου στη Βρετανία

Δύο 12χρονοι φυλακίστηκαν ισόβια για τη δολοφονία 19χρονου στη Βρετανία

Δύο ανήλικα αγόρια, που ήταν μόλις 12 ετών όταν δολοφόνησαν έναν 19χρονο, φυλακίστηκαν σήμερα (27/9) ισόβια στη Βρετανία.

Ο Shawn Seesahai δέχτηκε επίθεση στον ώμο από τον μικρότερο από τους δύο κατηγορούμενους, ο οποίος «συχνά» έφερε μια ματσέτα με λεπίδα μήκους 42,5 εκατοστών, προτού τον χτυπήσουν, τον κλωτσήσουν, τον πατήσουν και τον «πετσοκόψουν» με το όπλο. Όπως ειπώθηκε στη δίκη που διήρκεσε ένα μήνα, ο φίλος του 19χρονου ανέφερε ότι αναγκάστηκε να τρέξει για τη ζωή του, ενώ το θύμα σκόνταψε καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από τα δύο αγόρια, ενώ εκείνα κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για τα χτυπήματα.

Οι δολοφόνοι πιστεύεται ότι είναι οι νεότεροι κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν για φόνο στη Βρετανία από το 1993. Κατά τη διάρκεια της καταδίκης τους, η δικαστής Justice Tipples δήλωσε: «Όταν σκοτώσατε τον Shawn ήταν 19 ετών, ξεκινώντας την ενήλικη ζωή του με τα πάντα για να ζήσει. Αυτό που κάνατε και οι δύο ήταν φρικτό και σοκαριστικό».

Η οικογένεια του Seesahai, η οποία αναγκάστηκε να λάβει δάνειο για να ταξιδέψει από το νησί Ανγκουίλα για να παρακολουθήσει τη δίκη, είδε την ακροαματική διαδικασία μέσω βιντεοσύνδεσης. Η δήλωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο ανέφερε: «Ως οικογένεια αγωνιζόμαστε με πολλούς τρόπους από τότε που μας πήραν τον Shawn. Η απώλεια ενός παιδιού είναι ο χειρότερος εφιάλτης των γονέων. Είμαστε συντετριμμένοι ως οικογένεια, εντελώς συντετριμμένοι και μπερδεμένοι».

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία απαγόρευσε την προηγούμενη εβδομάδα την κατοχή μαχαιριών τύπου ζόμπι, νίντζα κ.ά. Τα εγκλήματα που αφορούν σε κοινά μαχαίρια έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

Loading