Εκφοβισμός και βία: Σοβαρά περιστατικά ανηλίκων καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη

Εκφοβισμός και βία: Σοβαρά περιστατικά ανηλίκων καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη

Αναρίθμητα είναι τα περιστατικά εκφοβισμού και βίας μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία και όχι μόνο, με την κατάσταση να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ένα νέο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη καταδεικνύει την έκταση του προβλήματος, όπου συμμαθητές ενός 14χρονου αγοριού τον κλείδωσαν στις τουαλέτες, γελούσαν μαζί του και έβγαζαν φωτογραφίες. Η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς μία μαθήτρια του Γυμνασίου επιτέθηκε και γρονθοκόπησε την μητέρα του 14χρονου εκτός του σχολείου, όπως καταγγέλλει η ίδια μιλώντας στο MEGA.

Η μητέρα του 14χρονου ανέφερε: «Δεν πρόλαβα να πιάσω τα χέρια της, με γρονθοκόπησε και ακόμα πονάει το πρόσωπό μου». Οι γονείς του 14χρονου ζητούν αυστηρότερη τιμωρία από τη διήμερη αποβολή που επιβλήθηκε, τη στιγμή που ο διευθυντής του σχολείου υποβαθμίζει το περιστατικό λέγοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε γεγονός παρενόχλησης, το οποίο ονόμασε «άνευ σημασίας».

Επιπλέον, η κατάσταση επιδεινώνεται με την πληροφορία ότι μαθητής που επιτέθηκε στον Διευθυντή Γυμνασίου στο Ηράκλειο της Κρήτης αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. «Ευτυχώς δεν είναι σπάσιμο, αλλά έχω ένα θλαστικό τραύμα στον αριστερό καρπό», δήλωσε ο Διευθυντής.

Τα περιστατικά βίας συνεχίζονται, με μια 14χρονη στη Γλυφάδα να παραμένει σοκαρισμένη και να μην αισθάνεται ασφαλής να επιστρέψει στο σχολείο, ενώ οι γονείς των υποτιθέμενων επιτιθέμενων δεν έχουν δείξει καμία αντίδραση ή υποστήριξη. Σοκ προκάλεσε και η καταγγελία γονιών για βιασμό του 5χρονου γιου τους από συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη.

Loading