Ένα χρυσό κλειδί και τιμές στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ένα χρυσό κλειδί και τιμές στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε Επίτιμο Δημότη Παλλήνης αναγόρευσε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης. Σε μια ειδική τελετή με κάθε επισημότητα, λάμψη και ευπρέπεια στο Δημαρχιακό Μέγαρο Παλλλήνης, ο Δήμαρχος, μαζί με τη Δημοτική Αρχή, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, καθώς και πλήθος πιστών, υποδέχτηκαν τον Παναγιώτατο.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, φανερά συγκινημένος από την υποδοχή και την αγάπη του κόσμου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, λέγοντας ότι «Είναι μια βραδιά, ένα πανηγύρι που θα θυμάμαι για πάντα». Ευλόγησε τους κατοίκους της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, ενώ επαίνεσε τον Δήμαρχο Παλλήνης για το έργο του από την ανάληψη καθηκόντων του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά από μια σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο, προήδρευσε της πανηγυρικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Παλληναίων. Ακολούθως, ο Δήμαρχος παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης στον Πατριάρχη.

Μια ακόμα σημαντική στιγμή ήταν η τιμητική αποκάλυψη της επιγραφής της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου «Γιάννης Παπαδογεωργάκης», τιμώντας τη προσφορά του προκατόχου του στην πόλη. Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος μαζί με τον Δήμαρχο φύτεψαν έξω από το Δημαρχείο μια ελιά, ως σύμβολο ειρήνης.

Μια φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή ήταν όταν ο Πατριάρχης αποκάλυψε την πινακίδα ονοματοδοσίας της οδού Ίμβρου, της ιδιαίτερης πατρίδας του. Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή θέλησε να τιμήσει τον Πατριάρχη και την Ίμβρο. Τιμές προς τον Πατριάρχη απέδωσε άγημα του Στρατού, ενώ η Φιλαρμονική της Αεροπορίας παιάνιζε εκκλησιαστικούς ύμνους και εμβατήρια. Τη βραδιά πλαισίωσαν μαθήτριες από το Λύκειο Ελληνίδων, η Βυζαντινή χορωδία «Αγία Σοφία Peoplecert», μαθητές και δάσκαλοι του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Loading