Ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής από τον Γεραπετρίτη

Ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής από τον Γεραπετρίτη

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημερώνει την επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τις συνομιλίες με την Τουρκία.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, καθώς και τις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο. Η ενημέρωση θα είναι κλειστή και δεν θα καλύπτεται από τηλεοπτικές κάμερες, καθώς το αντικείμενο της συνεδρίασης χαρακτηρίζεται εμπιστευτικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στο αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ενημέρωση, ιδίως μετά τις αναφορές του Ερντογάν στο ψευδοκράτος από το βήμα του ΟΗΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει σχετική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό εδώ και μέρες. Αξιοσημείωτες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, να ζητά λεπτομερή ενημέρωση από τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, αναφέροντας: Ποιες είναι αυτές οι εξελίξεις; Σε ποια κατεύθυνση; Σε ποιο πλαίσιο;.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, δήλωσε: Αλγεινή εντύπωση η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα εθνικά μας δίκαια, ενώ οι προκλήσεις από την Τουρκία παρέμειναν αναπάντητες. Η ανάγκη για ενημέρωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας παραμένουν ρευστές.

Loading