Εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων από τον Νίκο Δένδια σε άσκηση «Ιάσων – Ποσειδών 24 Β’»

Εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων από τον Νίκο Δένδια σε άσκηση «Ιάσων – Ποσειδών 24 Β’»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του την Πέμπτη, (26/09), παρακολουθώντας φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την κωδική ονομασία «Ιάσων – Ποσειδών 24 Β’». Τον Υπουργό συνόδευαν κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ, όπου εξετάσθηκαν Σχέδια Επιχειρήσεων του Σχηματισμού και εκτελέσθηκε νυχτερινή δραστηριότητα δυνάμεων εθνοφυλακής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι η άσκηση ήταν εντυπωσιακή στην εκτέλεση του σεναρίου και δημιούργησε αυτοπεποίθηση για τη δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Αφού ολοκληρώθηκε η άσκηση, τους συνεχάρη και υπογράμμισε την ανάγκη οι ασκήσεις αυτές να επαναλαμβάνονται συνεχώς, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι τέλειες και να εκτελούν το καθήκον τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την Κίναρο και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων για τους υπηρέτες του Στρατού που έχασαν τη ζωή τους το 2016. Επίσης, είχε συνάντηση με τη μοναδική κάτοικο της νήσου και επισκέφθηκε τη Λέβιθα, αναγνωρίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Loading