Εντυπωσιακή συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής στον Πειραιά

Εντυπωσιακή συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής στον Πειραιά

Ο Πειραιάς φιλοξένησε τον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024, προάγοντας την εξωστρέφεια και την καινοτομία. Στο επίκεντρο της μεγαλύτερης παγκόσμιας διοργάνωσης εκπαιδευτικής ρομποτικής βρέθηκε η πόλη του Πειραιά, καθώς φιλοξένησε με επιτυχία τον FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Επί τρείς ημέρες η καρδιά του μοναδικού αυτού διεθνούς εκπαιδευτικού διαγωνισμού χτυπούσε στον Πειραιά, ο οποίος προσέλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πεδίο της ρομποτικής, ενισχύοντας την εξωστρέφειά του. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 2500 παιδιά ηλικίας 14-18 από 193 χώρες, 150 σημαντικές προσωπικότητες, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, ξένα και ελληνικά πανεπιστήμια και πάνω από 500 εθελοντές. Ο Δήμος Πειραιά υποστήριξε αυτό το κορυφαίο γεγονός.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε το Σάββατο στο Σ.Ε.Φ. τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024, όπου περιηγήθηκαν στα περίπτερα των Εθνικών ομάδων ρομποτικής, συνομίλησαν με συμμετέχοντες και παρακολούθησαν τη διαγωνιστική διαδικασία. Ο Δήμος Πειραιά στήριξε τον FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024 μέσω των Διευθύνσεων Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Το βράδυ της same ημέρας, ο κ. Μώραλης παρέθεσε δείπνο στους επίσημους προσκεκλημένους του FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024 στο νέο εστιατόριο του Πύργου Πειραιά. Παρέστησαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζορτζ Τσούνης.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανδριάνα Ζαρακέλη, επεσήμανε ότι η πόλη υπερηφανεύεται για την φιλοξενία αυτού του παγκόσμιου διαγωνισμού. Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης προανήγγειλε τη συνέχιση της στήριξης στο μέλλον σχετικά με διεθνείς πρωτοβουλίες, οι οποίες προάγουν την καινοτομία και τη συνεργασία.

Loading