Επιστροφή βροχών και άνοδος θερμοκρασίας στον καιρό

Επιστροφή βροχών και άνοδος θερμοκρασίας στον καιρό

Αναμένονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με άνοδο της θερμοκρασίας.

Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις και αργότερα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Από το απόγευμα και μετά προβλέπεται πως στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στη βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και τοπικά τους 27 βαθμούς.

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία Cassandra. Βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη, το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές και ενισχυμένους ανέμους. H κακοκαιρία έλαβε την ονομασία #Cassandra και θα κινηθεί Α-ΒΑ. Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος, και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τις διάφορες περιοχές είναι η εξής:

Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις και μόνο στη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο βόρειο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι υπόλοιπες περιοχές επίσης θα επηρεαστούν με διαφορετικά καιρικά φαινόμενα, ενώ αναμένονται βροχερές ημέρες το Σάββατο με υποχώρηση της θερμοκρασίας να είναι ορατή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μέρη της χώρας.

Loading