Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα. Από το μεσημέρι και μετά, προβλέπονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 και τοπικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30, και κατά τόπους ανατολικά τα 31 με 33 βαθμούς, με πτώση στα βόρεια από το απόγευμα.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα, επισημαίνει ότι θα υπάρξει πολύ ενισχυμένη ανέμου και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η κατάσταση αυτή είναι πιθανό να επιμείνει και την Κυριακή μέχρι τη Δευτέρα, με θύελλες που θα πλήξουν περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και η Κρήτη.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού περιλαμβάνει σοβαρές αλλαγές στην καιρική κατάσταση, με ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, γεγονός που απαιτεί προσοχή από τους πολίτες για την ασφάλειά τους.

Loading