Έρευνα για τον ψευτο-ιερέα που επαγγέλλεται εξορκισμούς – Συμμετοχές σε ριάλιτι μαγειρικής

Έρευνα για τον ψευτο-ιερέα που επαγγέλλεται εξορκισμούς – Συμμετοχές σε ριάλιτι μαγειρικής

Απάτη από ψευτο-ιερέα προκάλεσε εισαγγελική έρευνα, αποκαλύπτοντας τον κίνδυνο εξαπάτησης πιστών. Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για τον 56χρονο ψευτο-ιερέα, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για απάτη, καθώς παριστάνει τον ιερομόναχο και αποσπά υπέρογκα χρηματικά ποσά από πιστούς για εξορκισμό και ξεμάτιασμα. Η εισαγγελική έρευνα πάντως είναι αυτή που θα δείξει αν υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που εξαπατήθηκαν, αν το παρεκκλήσιο που δέχεται πιστούς και τελεί εσπερινούς είναι αυθαίρετη κατασκευή και αν η δράση του εν λόγω άνδρα επιφέρει και ποινικές ευθύνες.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν είναι χειροτονημένος ιερέας, αλλά η επίσημη εκκλησία έχει εκδώσει δύο διαφορετικές προειδοποιήσεις. Η τελευταία ήταν εκείνη της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ πριν είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας, Νικολάου, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να μην περνούν ούτε απ’ έξω από τη μονή στην οποία ήταν ηγούμενος. Ο ρασοφόρος που παρουσιάζεται ως μοναχός σόκαρε τους πάντες με τη συμμετοχή του σε ριάλιτι μαγειρικής. Οι τηλεθεατές τον είδαν να μαγειρεύει θαλασσινά και να τραγουδά, ενώ οι ατάκες του δεν αρμόζουν σε κληρικό. Ακολούθησαν δεκάδες εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, με τον ίδιο να συστήνεται ως ιερέας, προκαλώντας ξανά την οργή του Μητροπολίτη, ο οποίος επανέλαβε πως δεν έχει ουδεμία σχέση με την εκκλησία.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος, με ανακοίνωση της, παροτρύνει τους πιστούς να είναι προσεκτικοί και να μην συναναστρέφονται μαζί του, διότι υπάρχει κίνδυνος απάτης.

Loading