Ερμιόνη: Το επεισόδιο με τη φαλτσέτα προκαλεί ανησυχία στην κοινωνία

Ερμιόνη: Το επεισόδιο με τη φαλτσέτα προκαλεί ανησυχία στην κοινωνία

Τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, με αρκετά από αυτά να συμβαίνουν ακόμα και μέσα σε σχολικά περιβάλλοντα. Την περασμένη Τρίτη, σε προαύλιο σχολείου στην Ερμιόνη, ένας 12χρονος μαθητής δέχθηκε επίθεση από δύο 17χρονους του Λυκείου. Ο ένας από αυτούς χρησιμοποίησε φαλτσέτα για να ξυρίσει το ανύπαρκτο μουστάκι του 12χρονου, και του αφαίρεσε 2 ευρώ.

Η δικαιολογία που προβάλλει ο 17χρονος με τη φαλτσέτα μέσω του δικηγόρου του είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός αστεϊσμού, ο οποίος μπορεί να ξέφυγε ανησυχητικά από τα όρια. Ο 17χρονος ανέφερε ότι είχε τη φαλτσέτα μαζί του λόγω της αγάπης του για την κομμωτική, και όχι με πρόθεση να τρομάξει κανέναν.

Ο ίδιος δικηγόρος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε άσκηση βίας και πως το περιστατικό συνέβη με την απόλυτη συναίνεση του 12χρονου, καθώς ο τελευταίος δεν είχε καν μουστάκι για να ξυριστεί. Μετά το συμβάν, ο 17χρονος διετάχθηκε να περιοριστεί σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων. Αξιοσημείωτη είναι η αντίδραση του Γιώργου Καλλιακμάνη, επίτιμου προεδρεύοντα αστυνομικών Ν/Α Αττικής, ο οποίος χαρακτήρισε την κατοχή φαλτσέτας από ανήλικους ως επικίνδυνη και παρατήρησε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες στο σχολικό περιβάλλον.

Loading