Φιλοδώρημα: Η αλήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη φορολόγηση και οι κυβερνητικές διευκρινίσεις

Φιλοδώρημα: Η αλήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη φορολόγηση και οι κυβερνητικές διευκρινίσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτει την αλήθεια για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων και την κυβερνητική νομοθεσία.

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το μήνυμα που εισέπραξαν χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση και τη φιλοξενία, όταν πληροφορήθηκαν έκπληκτοι ότι το φιλοδώρημα θα φορολογείται ως μισθός, επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δημιουργήθηκε μια εντύπωση ότι ξαφνικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα. Αυτό είναι παντελώς ανακριβές. Ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά την πρόθεση της κυβέρνησής του για νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει το αφορολόγητο των 300 ευρώ το μήνα για τα tips, μέσω ανάρτησης στο TikTok, μας πληροφορεί για όλη την αλήθεια για τα φιλοδωρήματα, χαρακτηρίζοντας την υπάρχουσα φημολογία ανακριβή.

Ερχόμαστε λοιπόν να ρυθμίσουμε αυτό το ζήτημα και αποφασίσαμε να είναι αφορολόγητο το φιλοδώρημα έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα. Μέχρι σήμερα, το φιλοδώρημα που καταβάλλεται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών επιβαρύνεται με φορολογία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών μετά την πανδημία του COVID-19, γεγονός που η κυβέρνηση επιδιώκει.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πάνω από 300 ευρώ, τα φιλοδωρήματα θα φορολογούνται, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ανισοτήτων μεταξύ των εργαζομένων. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα είναι πολύ αυστηρή προς εργοδότες που ενδέχεται να καλύψουν μέρος του μισθού με φιλοδωρήματα. Πιστεύω να καταλάβατε τώρα ποια είναι η αλήθεια και ότι πραγματικά θέλουμε να φροντίσουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στην εστίαση. Μια δίκαιη και ισορροπημένη λύση για μια κρίσιμη κατηγορία εργαζομένων, δήλωσε.

Loading