Φωτεινός εφιάλτης στο Ξυλόκαστρο – Σπίτια αντιμέτωπα με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Φωτεινός εφιάλτης στο Ξυλόκαστρο – Σπίτια αντιμέτωπα με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας έχει εξελιχθεί σε πύρινο εφιάλτη, με την κατάσταση να παραμένει ανεξέλεγκτη. Έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης σε τέσσερα χωριά, ενώ σε άλλα τρία οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να είναι σε ετοιμότητα. Οι φλόγες έχουν μπει στο χωριό Ελληνικό και υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη καίγονται σπίτια.

Μέσω του 112, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στα παρακάτω χωριά: Μεντουργιάνικα προς Δερβένι, Πύργος προς Ζάχολη, Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά, Καλλιθέα (Στουπαίικα) προς Λυκοποριά. Η δραματική έκκληση από τον δήμο Ξυλοκάστρου καλεί όσους διαθέτουν οχήματα με βυτία να προστρέξουν για βοήθεια στο χωριό Καλλιθέα, ενώ τονίζεται η αναγκαιότητα να ακολουθούν οι πολίτες αυστηρά τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την κατάσβεση και δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, με το πύρινο μέτωπο να κινείται γρήγορα σε δύσβατες περιοχές και χαράδρες μέσα σε πυκνό δάσος. Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επισημαίνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς η φωτιά θέτει σε κίνδυνο τις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον, αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εργάζονται αδιάκοπα για την καταπολέμησή της.

Απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να παραμένουν σε ασφαλή μέρη.

Loading