Φωτιά στην Κορινθία: Κικίλιας «Πολύ δύσκολη κατάσταση» – Βοήθεια από την Ε.Ε. με πυροσβεστικά αεροπλάνα

Φωτιά στην Κορινθία: Κικίλιας «Πολύ δύσκολη κατάσταση» – Βοήθεια από την Ε.Ε. με πυροσβεστικά αεροπλάνα

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στην Κορινθία, η οποία συνεχίζει να αποτελεί «μια πολύ δύσκολη κατάσταση», όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Παράλληλα, η Ε.Ε. στέλνει αεροπλάνα για να υποστηρίξει την κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή της Βόρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι στη φωτιά, έχασαν την ζωή τους δύο άνθρωποι. Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, κυρίως προς Ευρωστίνα. Αυτή τη στιγμή, τα μέτωπα της φωτιάς σε Σοφιανά, Σπατανέϊκα, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος είναι τα πιο δύσκολα.

«Η φωτιά στην Κορινθία απαιτεί ψυχραιμία και υπομονή», δήλωσε ο υπουργός, που τόνισε επίσης ότι «αντιμετωπίζουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με τη φωτιά στην Κορινθία, δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμαζόμαστε στην Πελοπόννησο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, 40.000 – 50.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στο Ξυλόκαστρο, που έχει εγκλωβιστεί στην πύρινη κόλαση. Η πυροσβεστική έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η αδυναμία διέλευσης οχημάτων λόγω δύσβατων δρόμων, αναγκάζοντας τη χρήση μηχανημάτων.

Η Ε.Ε. στέλνει 2 Canadair για την πυρκαγιά στην Κορινθία, μετά από ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. τόνισε ο Κικίλιας. Τα αεροσκάφη που κινητοποιήθηκαν από την Κροατία και την Ιταλία έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, ενώ το συστημα Copernicus έχει αναλάβει δορυφορική χαρτογράφηση της κατάστασης.

Για τους δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Μας στενοχωρεί και λυπεί βαθιά, η κουλτούρα που έχουμε προς το 112 και η μόνιμη προσπάθεια που κάνουμε για να ακούει ο κόσμος τις εντολές των Αρχών είναι κομβική».

Loading