Φωτιά στην Κορινθία: Τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες και μεγάλες καταστροφές

Φωτιά στην Κορινθία: Τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες και μεγάλες καταστροφές

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρο και επεκτάθηκε σε περίμετρο άνω των 30 χιλιομέτρων. Από τη φωτιά έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, περισσότερα από 15 χωριά εκκενώθηκαν ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, αγροικίες και καλλιέργειες.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας έχει ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού. Υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες, με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως θα ξαναρχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 32 χιλομέτρων, με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας. Η φωτιά, από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά, ενώ έχει φθάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας και καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.

Λόγω της φωτιάς, έκλεισε για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού για Πάτρα και Κόρινθο.

Η φωτιά έχει προκαλέσει σοβαρές απώλειες, με δύο ανθρώπους να εντοπίζονται νεκροί νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Βρέθηκαν απανθρακωμένοι από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή έξω από το χωριό Ελληνικό. Οι δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, είχαν πάει με τις μηχανές τους για να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών και φαίνεται ότι εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία συνεχίζει τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες.

Loading