Γιατί δεν πρέπει να βάζεις τα μαχαίρια στο πλυντήριο πιάτων

Αν το έκανες μέχρι και σήμερα ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Τα καλά μαχαίρια είναι must-have items για κάθε νοικοκυρά αφού βοηθούν στον τεμαχισμό φρούτων, λαχανικών και διαφόρων τροφίμων. Η αλήθεια είναι πως η ευκολότερη λύση καθαρισμού παραμένει το πλυντήριο πιάτων, όπου το μόνο που θα κάνεις είναι να πατήσεις ένα κουμπί και να περιμένεις το τέλος της πλύσης.

propoli

Αυτή ωστόσο δεν είναι η ιδανική μέθοδος αν θες να διατηρήσεις αναλλοίωτα τα μαχαίρια σου σε βάθος χρόνου. Η Viola Wüstof, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μαχαιριών Wüstof μίλησε στο marthastewart.com και ανέφερε: «Το πλυντήριο πιάτων είναι καταστροφικό για την ποιότητα του μαχαιριού σου. Τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται προκαλούν συχνά σκουριά ή διάβρωση».

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις τα μαχαίρια στο πλυντήριο πιάτων

1) Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε συνδυασμό με την υγρασία του πλυντηρίου μπορούν να καταστρέψουν τόσο τη λάμα όσο και τη λαβή του μαχαιριού.

2) Το τράνταγμα μέσα στο πλυντήριο μπορεί να μετακινήσει εύκολα ένα μη καλά στερεωμένο μαχαίρι με αποτέλεσμα εκείνο να χτυπήσει πάνω σε κάποιο άλλο σκεύος και να φθαρεί η λάμα του.

3) Σε βάθος χρόνου τα απορρυπαντικά πλυντηρίου αποχρωματίζουν τα μαχαίρια και κάνουν τις λάμες τους λιγότερο κοφτερές.

4) Τα υπόλοιπα μαγειρικά σκεύη σου μπορούν πολύ εύκολα να χαραχθούν ή να φθαρούν από λάμες μαχαιριών που χτυπούν πάνω τους κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Τώρα ξέρεις γιατί δεν πρέπει να ξαναβάλεις τα μαχαίρια σου στο πλυντήριο πιάτων αλλά να τα πλύνεις στο χέρι με λίγο υγρό απορρυπαντικό.

Πώς να καθαρίζεις τα μαχαίρια σου

Απόφυγε να τα βυθίζεις μέσα σε ζεστό νερό και να τα αφήνεις για ώρα. Αφού τα χρησιμοποιήσεις, καθάρισέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό και σκούπισέ τα αμέσως. Έτσι θα τα διατηρήσεις κοφτερά για μεγαλύτερο διάστημα.

Loading