Γλυφάδα: Παρεμβαίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απειλές κατά των δραστών μέσω TikTok

Γλυφάδα: Παρεμβαίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απειλές κατά των δραστών μέσω TikTok

Η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκλήθηκε από τα βίντεο μίσους και τα απειλητικά μηνύματα που έχουν «πλημμυρίσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το TikTok, στοχοποιώντας τις δράστριες του ξυλοδαρμού της 14χρονης στην Γλυφάδα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Παράλληλα, οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας έχουν κινηθεί, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος της 14χρονης, έχουν περιέλθει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διάφορα βίντεο που παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων και ενθαρρύνουν πράξεις βίας. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας.

Μετά το επεισόδιο, η κόντρα μεταξύ των μαθητών που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο. Σε διάφορες πλατφόρμες παρατηρείται ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των πρωταγωνιστών του βίαιου επεισοδίου, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ξαναχτυπήσουν την 14χρονη. Τα μηνύματα αποκαλύπτουν προθέσεις εκδίκησης και προκαλούν σοκ, καθώς το θέμα φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Ο πατέρας της 14χρονης απευθύνει έκκληση προς όλους, προειδοποιώντας να μην αναλάβουν οι πολίτες το νόμο στα χέρια τους: «Η βία δεν απαντά με βία», δηλώνει, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση.

Loading