Γονείς στη Μασαχουσέτη μηνύουν σχολείο για την τιμωρία του γιου τους λόγω χρήσης τεχνητής νοημοσύνης

Γονείς στη Μασαχουσέτη μηνύουν σχολείο για την τιμωρία του γιου τους λόγω χρήσης τεχνητής νοημοσύνης

Μήνυση γονέων κατά σχολείου στη Μασαχουσέτη για τη χρήση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης από τον γιο τους.

Σε μήνυση κατά του σχολείου του γιου τους προχώρησαν γονείς στη Μασαχουσέτη, καθώς ο μαθητής τιμωρήθηκε επειδή χρησιμοποίησε λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης σε μία εργασία. Οι γονείς του παιδιού, Jennifer και Dale Harris, ισχυρίστηκαν ότι ο γιος τους χρησιμοποίησε το λογισμικό για να βοηθήσει στην έρευνά του για μία εργασία ιστορίας και όχι για να γράψει το κείμενο.

Η μήνυση κατηγορεί το σχολείο για έλλειψη ξεκάθαρων οδηγιών σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας ότι το σχολικό εγχειρίδιο δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όταν ανακαλύφθηκε η πράξη του μαθητή, του δόθηκε τιμωρία και ο βαθμός του μειώθηκε. Η οικογένεια εκφράζει ανησυχία ότι η κατάσταση θα επηρεάσει την αποδοχή του γιου τους σε μεγάλα πανεπιστήμια, όπου η μαθητική απόδοση είναι κρίσιμη.

Το Hingham Public Schools ισχυρίζεται ότι το εγχειρίδιο μαθητών απαγορεύει τη χρήση μη εξουσιοδοτημένης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης και της τεχνητής νοημοσύνης. Στην περίπτωση που ένας εκπαιδευτικός ανακαλύψει τέτοιες παραβάσεις, οφείλει να δίνει έναν αρνητικό βαθμό για αυτή την εργασία και να ενημερώνει τους γονείς του μαθητή.

Το σχολείο, σε δήλωσή του στο ABC News, δεν έκανε κανένα σχόλιο, σεβόμενο την ιδιωτικότητα του μαθητή και λόγω της εκκρεμούς αγωγής.

Loading