ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία προγραμματίζεται για τις 20 Νοεμβρίου

ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία προγραμματίζεται για τις 20 Νοεμβρίου

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών καθώς και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Η Συνομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 20 Νοεμβρίου 2024. Παράλληλα, θα διενεργηθεί ενημερωτική καμπάνια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ιδιαιτέρως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πολιτικές που να ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019. Σημειώνει πως με επιδοματική πολιτική και pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς, καθώς και επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δις από την πρώην Εργατική Εστία.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 13 Νοεμβρίου, με αίτημα την πραγματική αύξηση στα μισθούς και την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Loading