Η ισλαμοφοβία στην Ευρώπη: Ένα αυξανόμενο φαινόμενο με ρίζες στην προπαγάνδα

Η ισλαμοφοβία στην Ευρώπη: Ένα αυξανόμενο φαινόμενο με ρίζες στην προπαγάνδα

Η διαρκώς αυξανόμενη ισλαμοφοβία στην Ευρώπη τις τελευταίες δυο δεκαετίες δεν αποτελεί μοναχά μια αντίδραση στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά είναι και αποτέλεσμα των αυξανόμενων αυταρχικών και ρατσιστικών πολιτικών. Στη Γερμανία, μέσω στοχευμένων και καλά οργανωμένων εκστρατειών, το AfD προσέγγισε ιδιαιτέρως τη νεολαία στην προεκλογική περίοδο πριν από τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών. Ως πολιτικό κόμμα, το AfD ξεκίνησε ως δεξιό ευρωσκεπτικιστικό, με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού, και σταδιακά παρουσίασε μια συνολικότερη αντιδραστική ατζέντα στα κοινωνικά ζητήματα.

Στη Γαλλία, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος «Εθνικός Συναγερμός», Ζορντάν Μπαρντελά, αποκάλυψε τις μελλοντικές πολιτικές του, που αποσκοπούν σε μια αυστηρή προσέγγιση απέναντι στους μετανάστες. Ο Μπαρντέλα δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει «την απαγόρευση των ενδυμάτων που αποτελούν από μόνα τους μια ξεκάθαρη και επιδεικτική επιβεβαίωση της ισλαμιστικής ιδεολογίας».

Τα απεχθή σχόλια κατά των μουσουλμάνων και των μεταναστών αυξήθηκαν στη Γερμανία μετά από τη βάναυση επίθεση στο Σόλινγκεν. Την ίδια στιγμή, η παραπληροφόρηση που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τροφοδοτεί πράξεις βίας από υποστηρικτές της Ακροδεξιάς. Το εντεινόμενο κύμα ισλαμοφοβικής παραπληροφόρησης έρχεται εν μέσω ενός αυξανόμενου κύματος ισλαμοφοβίας σε όλη την Ευρώπη. Η ρητορική του μίσους, η οποία έχει σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, δείχνει να τροφοδοτεί την κοινωνική αναστάτωση και την εκδήλωση βίαιων απεργιών.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X έχει γίνει ένα σημαντικό φυτώριο για την παραπληροφόρηση, με τον Ίλον Μασκ να προωθεί αμφίβολους ισχυρισμούς και επισημάνσεις. Αν οι Αρχές συνεχίσουν να προστατεύουν τους ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ από τους πολίτες αντί να προστατεύουν τους πολίτες από τον ισλαμισμό, θα γίνουν σκηνικά ταραχών και βίας σε όλη την Ευρώπη.

Loading