Συναντηθηκαν σημερα ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος με τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στεφανο Κασσελακη στην Αρχιεπισκοπη Αθηνων και συζητησαν θεματα κατ εξοχην βεβαια το νομοσχεδιο για τον γαμο των ομοφυλων ζευγαριων ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη: «Είμαι επιφυλακτικός» για τον γάμο ομοφύλων

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε σε «αγαστή ατμόσφαιρα».

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται στον απόηχο της απόφασης και της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

propoli

Στις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «εξαιρετική πρώτη συνάντηση γνωριμίας» και ανέφερε ότι συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα.

«Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας, και ειδικά όσα αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Εκκλησία έχει να παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτή την πορεία «και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της».

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης ότι η συνάντηση ήταν γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για διάφορα θέματα, όπως το έργο της Εκκλησίας και την πορεία των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «αγαστή ατμόσφαιρα», είπε χαρακτηριστικά και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να ξανασυναντηθούν.

Τέλος, δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση… είμαι επιφυλακτικός», τόνισε, προσθέτοντας ότι συμφώνησε με τον κ. Κασσελάκη ότι πρώτα χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους κάποιο νόμο, να το μελετήσουν και στην πορεία να τοποθετηθούν.

Δείτε επίσης: Ο Στέφανος Κασσελάκης πηγαίνει φαντάρος για 20 ημέρες στον Στρατό Ξηράς

Loading