Ηράκλειο: «Ζητάμε από την πολιτεία να θωρακίσει τα σχολεία», δηλώνει ο διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή

Ηράκλειο: «Ζητάμε από την πολιτεία να θωρακίσει τα σχολεία», δηλώνει ο διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ο μαθητής που επιτέθηκε στον διευθυντή του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου και ο πατέρας του που συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο ανήλικος, μαθητής της Β΄ τάξης του Γυμνασίου, εμφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, όπου ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και δήλωσε πως έχει μετανιώσει για την συμπεριφορά του.

«Έχω εκδορές και ένα θλαστικό τραύμα» δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τον μαθητή επειδή ενημέρωσε τους γονείς του ότι συμμετείχε σε κατάληψη την προηγούμενη ημέρα. «Στις 8:10, ενώ πήγαινα στο σχολείο για την πρωινή μάζωξη των μαθητών, λίγο έξω από την πόρτα, με πλησίασε ένας μαθητής, με ρώτησε γιατί ειδοποίησα τον πατέρα του για μία κατάληψη που είχε κάνει. Του εξήγησα ότι αυτός είναι ο ρόλος μου, πρέπει να ενημερώνω τους γονείς για να μπορέσουν και αυτοί να βοηθήσουν και αμέσως μου επιτέθηκε στο πρόσωπο. Έχω εκδορές χέρια, πόδια και πιο σοβαρό ένα θλαστικό τραύμα στον αριστερό καρπό».

«Ζητάμε από την πολιτεία να θωρακίσει τα σχολεία – Να βάλει ειδικούς που να μπορούν να αντιμετωπίζουν καταστάσεις τέτοιες» Ερωτώμενος αν είχε παραβατική συμπεριφορά ο 15χρονος, ο διευθυντής του σχολείου απάντησε ότι το φαινόμενο της παραβατικής συμπεριφοράς είχε ήδη εντοπιστεί και είχε αντιμετωπιστεί. «Δυστυχώς, δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί. Ο πατέρας ήταν συνεργάσιμος, αλλά είχα αντιληφθεί ότι αδυνατούσε να ελέγξει την συμπεριφορά του παιδιού», τόνισε.

«Δεν έχει νόημα να κινηθώ νομικά, γιατί η επίθεση σε εκπαιδευτικό είναι αυτεπάγγελτη. Πιστεύω ότι πρέπει να δούμε το θέμα με άλλο τρόπο. Έχω δεχθεί και απειλές σε άλλες περιπτώσεις από γονείς, αλλά η κατάσταση σταματούσε εκεί. Υπάρχει αδιαφορία από κάποιους γονείς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία απαξίωση. Ζητάμε από την πολιτεία να θωρακίσει τα σχολεία. Καλούμε να τοποθετήσουν ειδικούς που να μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοιες προβληματικές καταστάσεις, καθώς καθηγητές και δάσκαλοι είναι αφημένοι στην μοίρα τους».

Loading