Καταγγελία Καρυστιανού στην ΕΕ για την ακρόαση του Τζιτζικώστα

Καταγγελία Καρυστιανού στην ΕΕ για την ακρόαση του Τζιτζικώστα

Η Μαρία Καρυστιανού ταράζει τα νερά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου κοινοποιώντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενόψει της επικείμενης ακρόασης του υποψήφιου Έλληνα επιτρόπου για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στο email, η Μαρία Καρυστιανού καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να ξανασκεφτούν τον υποψήφιο που πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι συγγενείς των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση.

Έκτοτε, το θέμα βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και η δικαστική υπόθεση προχωρά με αργούς ρυθμούς. Η έρευνα της επικεφαλής εισαγγελέα της ΕΕ, Λάουρα Κοβέσι, εστιάζει στα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων και επισημαίνει τις αδυναμίες στις υποδομές μεταφορών της χώρας.

Αντικείμενο της κ. Καρυστιανού είναι η «σύμβαση 717», η αποτυχία ολοκλήρωσής της προβάλλεται ως κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας. Υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και καιρό τεράστια προβλήματα στον σιδηροδρομικό της τομέα και επίμονες παραβιάσεις ασφάλειας» που συνεχίζουν να οδηγούν σε θανάσιμα περιστατικά. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στην ΕΕ πάρα τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Loading