Κατηγορηματική άρνηση του υπουργείου Οικονομικών στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Κατηγορηματική άρνηση του υπουργείου Οικονομικών στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Κατηγορηματικά αρνητικό είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι «κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας με την οποία θέτει επίσημα το ζήτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Επίσης, ζητούν την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος καλοκαιρινής άδειας, που καταργήθηκαν με μνημονιακό νόμο.

Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη “μεταμνημονιακή εποχή”. Η επιστολή επισημαίνει ότι ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να διατηρηθεί και στον δημόσιο, ως αναγνώριση των υπερεκατονταετών αγώνων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του. Η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Loading