ΚΚΕ: Απαιτεί διερεύνηση και αποδόσεις ευθυνών για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

ΚΚΕ: Απαιτεί διερεύνηση και αποδόσεις ευθυνών για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Ο 37χρονος μετανάστης από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, διαπιστώθηκε νεκρός στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα με εμφανείς κακώσεις και τραυματισμούς σε όλο του το σώμα. «Για μέρες αγνοούταν από την οικογένειά του και, όπως προκύπτει, τον περιέφεραν σε αστυνομικά τμήματα», αναφέρει η Τομεακή Οργάνωση Α’ Αθήνας του ΚΚΕ.

Σημειώνει πως τα ερωτήματα είναι «αμείλικτα» και θέτει τα εξής:

– «Ισχύει ότι ο Μοχάμεντ μεταφέρθηκε σε 5 αστυνομικά τμήματα και ενώ σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας ήταν χτυπημένος;

– Γιατί δεν μεταφέρθηκε σε κάποιο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια;

– Γιατί το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα δεν έβγαλε ανακοίνωση από το Σάββατο, ημέρα θανάτου, αλλά αναγκάστηκε να βγάλει μέρες μετά την κατακραυγή;

– Γιατί είχε χτυπήματα, και από πού προήλθαν αυτά τα τραύματα;».

«Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη», σημειώνει η Τ.Ο. Α’ Αθήνας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «επιβάλλεται να δοθούν άμεσα πειστικές απαντήσεις από την Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Διαμηνύει επίσης ότι «θα σταθούμε απέναντι σε περιστατικά αστυνομικής καταστολής και αυθαιρεσίας, είτε απέναντι σε Έλληνες, είτε απέναντι στους ακόμη πιο ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες».

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο (28/9) οι Τ.Ο. Α’ Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν σε παρέμβαση στον Άγιο Παντελεήμονα για το περιστατικό με τον 37χρονο μετανάστη. Στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Loading