Κλειστά σχολεία στις 23 Οκτωβρίου – Απεργία για τους αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών

Κλειστά σχολεία στις 23 Οκτωβρίου – Απεργία για τους αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών

Διαβάστε για την απεργία των εκπαιδευτικών στις 23 Οκτωβρίου και τις διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σοβαρά και άλυτα παραμένουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση, με την κυβέρνηση και το υπουργείο να εθελοτυφλούν, παρά την κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών, καθώς και των γονέων για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία. Με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ καλεί σε απεργία στις 23 Οκτωβρίου τους εκπαιδευτικούς, με τη συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 μ.μ., στα Προπύλαια. Το κάλεσμα απευθύνεται και σε πανελλήνιο επίπεδο, με στόχο τη μαζική εναντίωση στα μέτρα που πλήττουν τα σχολεία.

Τα αιτήματα της ΔΟΕ είναι ξεκάθαρα: στόχος είναι να μπει ένα στοπ στην εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών, καθώς και να προστατευθεί η δημόσια και δωρεάν παιδεία. Καίριο ζήτημα είναι και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εκπαιδευτικών, όπου με χαμηλούς μισθούς πασχίζουν να αντιμετωπίσουν το τέρας της ακρίβειας. Επιπλέον, ζητείται η εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και των αναπληρωτών διδασκόντων.

Σοβαρά προβλήματα έχουν ήδη δημιουργήσει οι συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων, στοιβάζοντας τους μαθητές σε τάξεις, ενώ τα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν εις βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών. Οι κάκιστες κτιριακές συνθήκες σε αρκετά σχολεία, καθώς και η έλλειψη αντισεισμικών ελέγχων, θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές, ενώ είναι επιβεβλημένη η μεγαλύτερη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Η ΔΟΕ καλεί τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση για να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Loading