Κώστας Τσιάρας: Κανονικά οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους παραγωγούς

Κώστας Τσιάρας: Κανονικά οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους παραγωγούς

Διαβεβαίωση Τσιάρα για τις κανονικές πληρωμές ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους παραγωγούς.

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνουν κανονικά προς τους παραγωγούς που τις δικαιούνται, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη.

Ο υπουργός εξήγησε ότι ήδη υπάρχει η διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι έχουν καταβληθεί αυτά τα αχρεωστήτως, προσθέτοντας πως είμαστε υποχρεωμένοι να τα εγγράψουμε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, είναι ένα τεράστιο βήμα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του Οργανισμού.

Το σημαντικό είναι πως δεν τίθενται σε κανέναν κίνδυνο οι ενισχύσεις, είπε ο Κώστας Τσιάρας, τονίζοντας τον αριθμό των οφειλετών που χρωστούν ποσά χαμηλού ύψους. Αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών, δηλαδή 139.589 αγρότες, οφείλουν από 1€ έως 250€, που αντιπροσωπεύει το 70,85% των οφειλετών.

Ο κ. Τσιάρας εξήγησε πως στόχος του είναι, ύστερα από την επιτήρηση στην οποία έχει θέσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να υλοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης που θα επιτρέπει στον οργανισμό να λειτουργεί με κανόνες εξυγίανσης και δικαιοσύνης. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν προβλήματα που προέρχονται από το παρελθόν, σημειώνοντας τη σημασία της υπογεγραμμένης σύμβασης μέχρι το 2027 για την υποστήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κλείνοντας, τόνισε ότι το μείζον ζήτημα είναι η υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης, το οποίο διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη συνέχεια στην καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων προς τους παραγωγούς, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα αυτό εθνικής σημασίας.

Loading