Κουτσούμπας: Θράσος του Μητσοτάκη να ισχυρίζεται ότι ο προϋπολογισμός ωφελεί την τσέπη μας

Κουτσούμπας: Θράσος του Μητσοτάκη να ισχυρίζεται ότι ο προϋπολογισμός ωφελεί την τσέπη μας

Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζει τη διαχείριση του προϋπολογισμού και τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της επιχείρησης.

Η διοίκηση του σωματείου ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα των εργαζομένων στην επιχείρηση, με σοβαρότερα την έλλειψη προσωπικού και την επίθεση στους μισθούς. Στη συνέχεια, μίλησε σε εκδήλωση της ΚΟ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ, παρουσία πλήθους εργαζομένων στην επιχείρηση. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε την περίοδο με πολλές και σημαντικές εξελίξεις στη χώρα μας και διεθνώς, οι οποίες δεν είναι άσχετες μεταξύ τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά με γοργούς ρυθμούς την εφαρμογή του αντιλαϊκού της προγράμματος, δηλώνοντας ότι αυτή η κατάσταση είναι θετική για τον λαό. Να νεκρώσουν πραγματικά τα πάντα στην απεργία στις 20 Νοέμβρη και να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους. Ως παράδειγμα, ανέφερε το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025 που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται πως κάνει καλό στην τσέπη μας.

Πρόκειται για θράσος, καθώς στην πραγματικότητα, ο προϋπολογισμός έρχεται σε υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου και των κανόνων της ΕΕ για τα ματωμένα πλεονάσματα, που σημαίνει νέοι φόροι και περιορισμοί στις δημόσιες δαπάνες. Πρόκειται για μια κατάσταση που αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών και θωρακίζει τις επιχειρηματικές κερδοφορίες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρέθεσε στοιχεία για τη διαχείριση του νερού στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι για όλες τις ανάγκες της χώρας, καταναλώνεται μόλις το 6% του ετήσιου βρόχινου νερού. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις ελλείψεις υποδομών και την έλλειψη πολιτικής που να ευνοεί τις ανάγκες του λαού. Ο Κουτσούμπας τόνισε ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, προσθέτοντας ότι πρέπει να υλοποιηθούν έργα που θα συμβάλλουν στην ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως ο λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του.

Loading