Λήξη της λευκής απεργίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Λήξη της λευκής απεργίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

«Λήξη συναγερμού» προς το παρόν στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από συνεννοήσεις σταμάτησε η λευκή απεργία (go slow) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που προκάλεσε καθυστερήσεις στις πτήσεις. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν, αιφνιδιαστικά, χθες το βράδυ, να εξυπηρετούν λιγότερες πτήσεις, εισήλθαν, δηλαδή, σε καθεστώς «go slow», διαχειριζόμενοι τις πτήσεις με αργούς ρυθμούς, αντιδρώντας στην πρόθεση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να αυξήσει τις ώρες εργασίας τους.

Η ΥΠΑ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν κάποιες αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ οι σχετικές συζητήσεις διεξάγονται τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ΥΠΑ. Η κινητοποίηση επηρέασε την ομαλή ροή των πτήσεων στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, διαπιστώθηκε ωστόσο ότι δεν ακυρώθηκαν πτήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις, με τις αναχωρήσεις από τις 8 π.μ. έως τις 12:00 να είναι καθυστερημένες έως και 2 ώρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτές τις ημέρες ο αριθμός των πτήσεων στο Ελ. Βενιζέλος ανέρχεται σε 800 με 900 καθημερινά. Στο θέμα παρενέβη και ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να “μπαλώσει” τα προβλήματα με υποσχέσεις και προετοιμάζοντας νομοθετήματα για επιπλέον υπερεργασία, πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς διαβούλευση, όταν το προσωπικό ήδη εργάζεται πέρα από τις δυνατότητές του.

Loading