Μαρινάκης: Στις Βρυξέλλες το μεταναστευτικό θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας

Μαρινάκης: Στις Βρυξέλλες το μεταναστευτικό θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο μεταναστευτικό, με την τελική συμφωνία να διαμορφώνει τις θέσεις της στην Ε.Ε.

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την επανεκκίνηση έστω και σε άτυπο επίπεδο των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του.

Είναι δεδομένο ότι τονίζουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους την πάγια ελληνική θέση ότι εμείς με την Τουρκία αναγνωρίζουμε μόνο μία διαφορά, που θέλουμε να επιλυθεί επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ο διάλογος αυτός δεν είναι απλά μια επιλογή, αλλά μια στρατηγική που ενισχύει τη θέση της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει καταφέρει τις πιο σημαντικές αμυντικές συμφωνίες και έχει ισχυροποιηθεί διπλωματικά, πρωταγωνιστώντας σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις.

Η συνάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς είναι η τρίτη μεγάλη ευκαιρία για διαλόγους που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και τις πολιτικές που ακολουθούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι η σχέση με την Τουρκία αποτελεί έναν από τους λόγους που η Ελλάδα έχει γίνει υπόδειγμα διαχείρισης του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο.

Σε ό,τι αφορά τις προσφυγικές ροές, η Ελλάδα δεν έχει υποχωρήσει σε κανένα ζήτημα και συνεχίζει να διαχειρίζεται την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις, αλλά οι επιτυχίες και οι στρατηγικές της θέσεις κερδίζουν έδαφος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή οδηγεί σε αυξημένη ανησυχία, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των ελληνικών θέσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα έχει διαμορφώσει έναν συγκριτικό πλεονέκτημα στο μεταναστευτικό, το οποίο συνδιαμορφώνει τις θέσεις της στην Ευρώπη.

Loading