Μοτοπορεία διανομέων στη Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση ήρθε η ώρα για αλλαγή

Μοτοπορεία διανομέων στη Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση ήρθε η ώρα για αλλαγή

Σήμερα Σάββατο (28/09), πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τους διανομείς της Wolt και της efood, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν με κυριότερα αιτήματα την αύξηση των οικονομικών τους απολαβών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου αντιπροσωπεία τους πραγματοποίησε απεργιακή συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων του σωματείου επισιτισμού της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση σωματείου εργαζομένων και στη Wolt, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Προγραμματίστηκε κοινή στάση εργασίας με την Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα (30/09) και πανελλαδική 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Ο Αντώνης Καναβάρης, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην efood, ανέφερε στο Voria.gr: «Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε 10, 12 και 14 ώρες πάνω στα μηχανάκι, κάτι που είναι άκρως επικίνδυνο, με ελλιπή μέτρα προστασίας». Οι διανομείς διεκδικούν μεταξύ άλλων, αύξηση στον βασικό μισθό, επίδομα γάμου και κινητού, καθώς και αποζημίωση για κλεισίματα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Βίκτορας Μίσιας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής και του υπό ίδρυση σωματείου της Wolt, κάλεσε όλους τους διανομείς να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Loading