Νέα πρόκληση στο TikTok: Το Sex Roulette απειλεί τη ζωή και την υγεία ανηλίκων

Νέα πρόκληση στο TikTok: Το Sex Roulette απειλεί τη ζωή και την υγεία ανηλίκων

Μία νέα μόδα προωθείται τώρα μέσω του TikTok που εκθέτει τα ανήλικα κορίτσια σε σοβαρό κίνδυνο τόσο για την υγεία όσο και τη ζωή τους. Το trend του «Sex Roulette» προκαλεί τα ανήλικα κορίτσια να συνευρεθούν ερωτικά με αγνώστους άνδρες χωρίς καμία προφύλαξη. Κερδίζουν εάν το κάνουν και όλα πάνε καλά, με όποιο κόστος για την ψυχική τους υγεία, και χάνουν όταν μείνουν έγκυες ή κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), ακόμη και HIV.

Συχνά οι συμμετέχοντες επιλέγουν να υπάρχει ανάμεσά τους άτομο που είναι θετικό στον HIV, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος είναι, για να εντείνουν τον κίνδυνο και την αίσθηση του ρίσκου. Οι ίδιες είναι εκείνες που επωμίζονται το ρίσκο και τον κίνδυνο, αφού εάν μείνουν έγκυες, θα πρέπει να βρουν μόνες τους τη λύση, καθώς ο πατέρας θα είναι άγνωστος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ilmessaggero.it, η πιο πρόσφατη υπόθεση που συγκλονίζει την Ιταλία αφορά μία 14χρονη από τη Ρώμη, που είναι έξι μηνών έγκυος και δηλώνει πως «δεν την ενδιαφέρει η εγκυμοσύνη», αλλά το γεγονός πως «έχασε» στο Sex Roulette και είναι «εκτός ομάδας». Ειδικοί τονίζουν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και ενημέρωσης των νέων για να προστατευθούν από την παραπλάνηση των κοινωνικών δικτύων και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που προέρχεται από την ανάγκη ένταξης σε ομάδες και τη αναζήτηση ακραίων εμπειριών.

Η πρόκληση «Sex Roulette» ξεκίνησε από πλούσιες οικογένειες στο Βελιγράδι και εξαπλώθηκε ραγδαία σε Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα στην Ιταλία, όπου ανήλικες οργανώνουν ερωτικά ραντεβού μέσω ειδικών συνομιλιών στα social media. Οι συμμετέχοντες κανονίζουν τόπο και χρόνο για τις συναντήσεις τους, πάντα χωρίς τη χρήση προφυλακτικών. Αυτή η τάση εκδηλώνεται και μέσα από άλλες επικίνδυνες προκλήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές σωματικές και ψυχικές βλάβες.

Η χρησιμοποίηση των κοινωνικών δικτύων ως μέσο διάδοσης επικίνδυνων προκλήσεων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ανηλίκων στην Ευρώπη και έχει ήδη προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες της προληπτικής ιατρικής, της ψυχολογίας και της εκπαίδευσης.

Loading